Македонски
Домашен Ајвар

инфо за jomi food

 • Informacii za Jomi Food

  Идеата за отвaрање на погон и производство на ајвар како главен производ започна уште во 2006 година.

  Jomi Food е основана во 2007 година со основна дејност преработка на овошје и зеленчук. Главен производ е домашниот ајвар “Гемиџиски ајвар” изработен по традиционален Велешки рецепт од квалитетната пиперка “капија”.

  Од 2009 година е заштитен брендот “Македонски домашен ајвар” со Lisbon Agreement – The International System of Appelattions of Origin односно The Lisbon System – International protection for identifiers of typical products from a defined geographical area.

  Ајварот не содржи никакви вештачки додатоци како конзерванси или згуснувачи.

Контакт

 • Тел./Факс
  +389 43 523 949

  Jomi Food ДООЕЛ

  Фабрика за преработка на
  овошје и зеленчук

  Оливер Китановски 113, Башино село, Велес

  e-mail: jomifood@yahoo.com

Производи

 • Jomi Food - Proizvodi
  Ајвар и Лутеница

  - Гемиџиски Ајвар
  - Македонски Ајвар
  - Гемиџиска Лутеница

  Пастеризирани производи од зелка

  - Листови од кисела зелка

  Слатко

  - Слатко од дива зелена смоква
  - Слатко од дива капина
  - Слатко од аронија
  - Слатко од висна
  - Слатко од малина
  - Слатко од портокал

  Состав: овошје и шеќер